Da li spolni odnos treba da traje 10 minuta??? Razbijanje tabua!

Da li je dovoljno da spolni odnos traje 10 minuta??? taboo tema!

Koliko spolni odnos uglavnom traje: Što pokazuju istraživanja?

U ovom blog postu, fokusirat ćemo se na heteroseksualne žene i njihove odnose sa heteroseksualnim muškarcima. Iako se želje i seksualne preferencije i fantazije seksualnog odnosa značajno razlikuju, kompleksnost se dodatno povećava kada se radi o istospolnim ili interspolnim parovima. 

Stoga smo se odlučili fokusirati na heteroseksualne odnose kako bi se ostalo na jednom tematskom području. U nastavku vam donosimo neka od istraživanja i preporuke i savjete seksualnih terapeuta na temu ‘koliko spolni odnos treba da traje’.

Od uvijek je bilo različitih mišljenja o tome koliko vremena bi spolni odnos trebalo da traje.

U 2005. godini, na 500 parova je napravljeno istraživanje s pomoću štoperice. Jako neobično mjerenje, ali je bilo neophodno. Mjereno je vrijeme od početka do kraja dok je spolni odnos trajao.

Rezultati su sljedeći: Prosječno vrijeme trajanja spolnog odnosa je 5,4 minute.

Prosječno vrijeme kod svih ispitanika u eksperimentu istraživanja se kreće od 2 minute do nekih  7,5 minuta, a može varirati ovisno o lokaciji istraživanja i broju sudionika. Međutim, ukupno seksualno iskustvo obično traje oko 20 minuta, uključujući i predigru.

Kada su ispitivani muškarci šta je za njih savršeno trajanje spolnog odnosa, oni su rekli da je to između 5 i 10 minuta penetracije

Iako su istraživanja važna za generalno shvaćanje, svaki par ima lična seksualna iskustva, te su jedinstveni i trebaju pronaći vrijeme njima savršeno koliko njihov spolni odnos treba da traje. 

Koliko treba da traje spolni odnos: Što žene kažu?

Da li spolni odnos treba da traje 10 minuta??? Razbijanje tabua!

Rasprava o idealnom vremenskom okviru spolnog odnosa često je kontroverzna tema. Prema online dating anketi, žene su izjavile da žele da spolni odnos traje u prosjeku 25 minuta i 51 sekundu. 

Međutim, seksuačni terapeuti, sumnjaju u metodologiju istraživanja te ne smatraju da je ta brojka realna. Činjenica da su podaci precizirani do sekunde, bez uključivanja predigre, čine se sumnjivom.

Literatura i lična iskustva kako seks terapeuta tako i mnogih javnih ličnost koji su govorili otvoreno o tome, govore da postoji klizna skala u vezi trajanja seksa. 

Prema tome, dužina manja od 2 minute može biti razočaravajuća, dok 5 minuta može biti dobra, a 10 minuta se smatra idealnom. Ukoliko spolni odnos traje duže od 15 minuta, žene često žele prekinuti.

Međutim, važno je zapamtiti da svaki seksualni susret i spolni odnos može biti drugačiji. Ponekad žene žele brzi i ludi seks, dok u drugim trenucima žele strastvenu avanturu koja traje satima.

Generalno, ono što seksualni terapeuti naglašavaju da su primijetili kroz svoj rad, jest da žene žele da dožive orgazam tijekom seksa.

Ako želite osigurati da partnerica bude zadovoljna, uključite oralni seks ili prstima i ne brinite o trajanju spolnog odnosa.U tom slučaju neće joj smetati i ako je spolni odnos trajao 3 minute. 

I koja je tajna na kraju?
Koliko idealan spolni odnos treba da traje?

Seksualni terapeuti često napominju da susreću muškarce koji su nesigurni u svoju sposobnost da zadovolje svoju partnericu u krevetu. S druge strane, žene također iskreno izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog nedostatka izdržljivosti svojih partnera. Pročitaj: Svaki uspješni ljubavnik ovo mora znati: 10+ savjeta

No, treba napomenuti da seks ne treba biti ograničen očekivanjima ili društvenim normama. Ako funkcionira, funkcionira. 

Ono što biste trebali provjeriti, iako zvuči nekima glupo jeste da li se vaši horoskopski znakovi u seksu slažu i koliko 🙂 

Ono što je najvažnije jest stvoriti okruženje u kojem obje strane mogu komunicirati i jasno reći  svoje seksualne želje i očekivanja jedni  drugima. Ako su oba partnera iskreno zainteresirana za zadovoljavanje druge osobe, sve će se samo postaviti na svoje mjesto. Nitko nitkog ne mjeri, pa nemoj brinuti ako se ne uklapate u neku standardnu mjeru. Pročitaj: 45 ideja kako začiniti vaš ljubavni život u spavaćoj sobi

Da li spolni odnos treba da traje 10 minuta??? Razbijanje tabua!

Savršen Spolni odnos - Zaključak:

Uključite komunikaciju i razumijevanje jedno drugog u svoj seksualni život, ako ste povezani mentalno, zadovoljstvo će slijediti samo po sebi.

Mnogo toga ovisi o mentalnom stanju prilikom seksa, što možda nije poznato svima. Većina naših seksualnih želja i fantazija temelji se na fikciji, a ne na stvarnosti, što znači da ono što mislite da želite u krevetu, možda zapravo i neće biti ono što stvarno želite. 

Scroll to Top