diskretno upoznavanje

Što Žene Privlači Kod Muškaraca: naučni dokazi i istraživanja

Istraživanje znanosti o privlačnosti: što žene privlači kod muškaraca?Pogodnost aplikacija za upoznavanje

Kako kaže izreka, “suprotnosti se privlače”. Međutim, kad je riječ o osobinama koje žene smatraju privlačnima kod muškaraca, znanost nam govori da su određene osobine univerzalno privlačne. 

Iako fizički izgled svakako može imati ulogu, postoji mnogo drugih čimbenika koji mogu muškarca učiniti privlačnijim ženama. U ovom članku istražit ćemo najprivlačnije muške osobine ženama i kako muškarci mogu maksimizirati svoju privlačnost koristeći najnovija istraživanja i uvide. Čitajte dalje i saznajte što žene privlači kod muškaraca? Pročitaj članak i osvoji svaku ženu koju poželiš ! 🙂 

Prema istraživanju objavljenom 2019. godine u časopisu Personality and Social Psychology Bulletin, postoje tri ključne osobine koje žene najprivlačnijima smatraju kod muškaraca: ljubaznost, humor i inteligenciju. 

Pokazalo se da su ove osobine važnije ženama od fizičkog izgleda ili financijskog statusa. 

Iako je svaka žena jedinstvena, ove su se osobine pokazale da imaju snažan i dosljedan utjecaj na žensku privlačnost u različitim kulturama i dobnim skupinama. To je u biti ono što žene privlači kod muškaraca.

Što Žene Privlači Kod Muškaraca: Što Nam Kaže Znanost

Izvan fizičkog izgleda: maksimiziranje privlačnosti ženama

Nije fizički izgled jedini faktor koji žene uzimaju u obzir pri procjeni potencijalnog partnera. Zapravo, istraživanje objavljeno 2015. godine u časopisu Personality and Individual Differences otkrilo je da su žene više privučene muškarcima koji iskazuju “pro društveno ponašanje” ili akcije koje koriste drugima. 

To može uključivati volontiranje, doniranje u humanitarne svrhe ili jednostavno biti ljubazan i pomoći drugima.

Dodatno, humor je ključni faktor u muškoj privlačnosti. Prema istraživanju objavljenom 2016. godine u časopisu Evolutionary Psychology, žene su sklonije birati muškarca s dobrim smislom za humor preko onog koji je manje smiješan, čak i kad su drugi faktori jednaki. 

To može biti zato što humor može signalizirati inteligenciju, kreativnost i društvene vještine, koje su sve jako cijenjene kod žena.

Emocionalna inteligencija i ranjivost: Ključ za privlačnost ženama

Iako je fizički izgled i humor sigurno važan, emocionalna inteligencija i ranjivost mogu biti ključni faktori u muškoj privlačnosti. 

Emocionalna inteligencija odnosi se na sposobnost razumijevanja i reguliranja vlastitih emocija, kao i emocija drugih. Prema istraživanju objavljenom 2018. godine u časopisu Personality and Individual Differences, žene su više privučene muškarcima koji iskazuju visoke razine emocionalne inteligencije.

Slično tome, ranjivost također može biti privlačna kvaliteta kod muškaraca. Iako se mnogi muškarci osjećaju pod pritiskom da projektiraju sliku snage i neprobojnosti, istraživanja sugeriraju da ranjivost zapravo može biti znak samopouzdanja i autentičnosti.

Prema istraživanju objavljenom 2019. godine u časopisu Personality and Social Psychology Bulletin, žene smatraju da su muškarci koji pokazuju ranjivost privlačniji i pouzdaniji od onih koji to ne rade.

Muškarci - savjeti šta da radite, a šta da ne radite!

Nakon što smo istražili najprivlačnije osobine muškaraca ženama, pogledajmo neka pravila koja treba slijediti, a koja izbjegavati kako bismo maksimizirali svoju privlačnost ljepšem spolu:

  • ✅ Pokažite ljubaznost i empatiju prema drugima.
  • ✅ Koristite humor da pokažete svoju inteligenciju i društvene vještine.
  • ✅ Vježbajte emocionalnu inteligenciju tako da ste svjesni svojih emocija i emocija drugih ljudi.
  • ✅ Budite ranjivi i autentični, pokazujući svoje pravo ja potencijalnim partnerima.
  • ✅ Radite na financijskoj stabilnosti, pokazujući odgovornost i ambiciju.


  • ❌Ne stavljajte previše naglaska na fizički izgled.

  • ❌ Ne pokušavajte biti netko tko niste, pretvarajući se da ste ljubazni ili smiješni ako to nije istina.
  • ❌ Ne skrivajte svoje emocije ili ranjivost, projicirajući sliku neprobojnosti koja može izgledati lažno ili arogantno.
Online Spoj Na Valentinovo: Ideje Za Nezaboravno Iskustvo

Zaključak: Što žene privlači kod muškaraca? 

Iako je svaka žena jedinstvena, postoje određene osobine koje su univerzalno privlačne ženama. Fokusiranjem na karakteristike poput ljubaznosti, humora, emocionalne inteligencije, ranjivosti i financijske stabilnosti, muškarci mogu maksimizirati svoju privlačnost potencijalnim partnericama.

Pročitajte >> Kako iskoristiti svoje slobodno vrijeme za lični rast

Važno je zapamtiti da ne postoji univerzalni pristup privlačnosti i da će svaka žena imati svoje vlastite preferencije i prioritete. Međutim, prateći savjete o tome što činiti i što izbjegavati, muškarci mogu povećati svoje šanse da privuku žene koje žele.

Dakle, ako želite povećati svoju privlačnost, sjetite se da trebate usredotočiti se na svoje unutarnje kvalitete, kao i na vanjski izgled. Budi ljubazan, duhovit, emocionalno inteligentan, ranjiv i financijski odgovoran – time ćete povećati svoje šanse da pronađete ljubav i izgradite ispunjavajući odnos s pravim partnerom.

Scroll to Top