Izvedi je na prvi spoj!

Da pogodim!? Dugo se dopisuješ s njom? Vjerovatno ste se upoznali na nekoj stranici za dopisivanje?

Već ste razmijenili brdo slika, proveli dane i noći kuckajući, imaš osjećaš da se znate oduvijek…? Međutim, još se niste zaista upoznali. Vrijeme je da se nađete!​

Top 10 Savjeta Za Savršen Prvi Spoj

Napravi prvi korak!

I što sada?  Koliko god to silno želiš – toliko ti se i stomak okreće na pomisao da će neko od vas dvoje biti razočaran! Šta ako ne izgleda ni blizu onako kako se predstavila? Šta ako se ti njoj ne svidiš uživo?

Ako si predugo sam ili si skoro izašao iz duge veze, sigurni smo da ti nije lako, jer smo skoro pa svi prošli kroz isto. Ono što je najteže je napraviti prvi korak ka promjeni, pogotovo nakon dugogodišnje rutine i osjećaja sigurnosti. 

Teška odluka sama za sebe je bila i ta da se uopšte kreneš dopisivati s nekom osobom, da se otvoriš i stvoriš interesovanje za drugu osobu. Normalno je prije spoja imati tremu i pomalo sumnje. Prvi spoj je više nego velika stvar! 

Prvi spoj sa osobom koju ste već na neki način dobro upoznali, ali je nikada nisi vidio uživo definitivno izaziva osjećaj zbunjenosti i diže nivo stresa i uzbuđenja istovremeno. 

Pružit ćemo ti pomoć u ovom velikom koraku, mogućoj prekretnici iz  samačkog života u ljubavnu romantičnu vezu. Točno je da smo svi mi različiti i da ne postoje univerzalna pravila i savjeti za sve ljude što se tiče ljubavnih i emotivnih odnosa.

Postoje mnogi mitovi i predrasude o sastancima na internetu, a mi vam ovdje dajemo 10 najboljih savjeta. 

Savjeti za prvi spoj pomoći će ti da:

RIJEŠI SE

RADI NA

SMANJI

IZAZOVI

Pravila lijepog ponašanja za prvi spoj

Ali ako ispoštujete ovih nekoliko jednostavnih savjeta, osnovnih pravila lijepog ponašanja i par malih trikova, vjerujemo da će vaš prvi spoj biti i više nego uspješan! 

Dođi ranije

Potrudi se da dođeš na vrijeme. To je velika vrlina. A to će tvoja pratnja prvo i da primjeti. Čak i da se pokažeš kao najbolji tokom sastanka, ako budeš kasnio i dozvolio da te ona čeka, već ti je upisan veliki minus. Ako ti nije problem, možeš da dođeš čak i 10ak minuta ranije. Tako ćeš se pokazati kao veliki džentlmen. 

Takođe je jako bitno da izabereš dobro mjesto za sastanak. Negdje gdje možete da sjedite i razgovarate. Mjesto bez puno buke. Ni slučajno se ne nalazite na nekom šetalištu gdje je velika gužva, da pokupite neku brzu hranu usput ili kafu za ponijeti. 

To je kardinalna greška na početku jer nećete stići da se pogledate u oči, razgovarate o čemu želite, jer sve će biti brzo i šturo. 

Najbolja opcija je kafić ili restoran sa tišom muzikom. Možete da odete i na večeru, tako ćete imati privatnost, ali i malo romantike. 

Još jedan dobar prijedlog je da odete negdje u prirodu. To je idealan sastanak ukoliko ste oboje ljubitelji prirode. Razmisli malo – možete da budete apsolutno sami, ako se vatra rasplamsa, možete se malo i opustiti i prepustiti strastima. Spremi piknik, bocu vina, voća, sendviče – savršeno.

Top 10 Savjeta Za Savršen Prvi Spoj

Obuci nešto što ti diže samopouzdanje

Najvažnija tajna za povećanje samopouzdanja je da ostaneš vjeran sebi i cijeniš svoju jedinstvenost. To vrijedi i za odijevanje. Umjesto da pokušavaš oponašati trendove ili nečiji stil, stvori svoj vlastiti koji će ti pomoći da svaka kombinacija na tebi izgleda posebno. 

Tako ćeš i drugima odavati osjećaj samopozdanja i slati pozitivnu energiju da i ljudi u tvom društvu  mogu da budu svoji i jedinstveni. 

Vjerovatno želiš da ostaviš što bolji dojam, pokažeš svoje najbolje izdanje. Ali to ne treba da ti bude cilj. Taj neko treba da te upozna baš onakvog kakav jesi. Jer na prvom spoju postavljaš kriterijume po kojima ćeš poslije biti ‘mjeren’. Obuci nešto kežual, jednostavno i udobno, ali u čemu izgledaš jako dobro. Ne zaboravi staviti osmijeh na lice jer to je najbolji outfit!

Top 10 Savjeta Za Savršen Prvi Spoj

Izaberi pravu temu za prvi spoj

Kada si izabrao pravo mjesto da možete zaista razgovarati, onda nemoj da zezneš sa odabirom teme. 🙂 Prvi spoj može biti zanimljiv i uzbudljiv, ali iskreno može se pretvoriti i u pravi pakao! 

Nemoj da se osoba poret tebe osjeća kao da je na razgovoru za posao, ali isto tako, ne zadiri preduboko u intimne stvari. O njima osoba ako želi da priča, otvoriće se sama. I to kada bude vrijeme i mjesto za to. 

Da skratim priču, dajem ti 7 prijedloga za prvi spoj:

  1. Razgovarajte o tome odakle ste i čime se bavite
  2. Komentarišite omiljene filmove, serije ili knjige
  3. Hobiji su odlična tema
  4. Putovanja ili maštanje o dalekim destinacijama
  5. Muzika! 🙂
  6. O svojim ambicijama, planovima, idejama…
  7. O omiljenoj hrani

Slobodno pitaj što te zanima

Da li ti se desilo da ti je razgovor sa nekom osobom bio jako iscrpljujući, naporan? Kao da je na silu…? Jeste? 

To sigurno ne želiš da pokvari prvi spoj sa osobom koja ti se sviđa! Dva loša scenarija su moguća – i njih treba izbjeći na svaki mogući način! 

Prvi je da pričaš o sebi previše, da osoba pored tebe ne može da dođe do riječi. A drugi je da nastupi neprijatna tišina, da ni jedno od vas dvoje ne smije da probije led.

Daj priliku osobi pored sebe! I daj joj vremena! Ako nastupi neprijatna tišina, započni razgovor pitanjem ‘Heeej, kako si, šta ima?’, ‘Kako si provela vikend?’. Ta neobavezna razmjena informacija stvara osjećaj bliskosti. 

A onda dozvoli drugima da pričaju o sebi i da se predstave. Ovo je jedan od načina da vidiš ima li varnica između vas i prija li ti energija osobe pored tebe. 

A onda prvu priliku iskoristi da upitaš neko zanimljivo ili malo drugačije pitanje, nešto što ti se vrti po glavi… Kada dobiješ odgovor, osjećaćeš se bolje, a to će i ona da primjeti.

Budi otvoren i iskren

Naš najveći savjet bio bi da žene treba da budu otvorene i iskrene. Iako muškarci to ne vole da priznaju, oni nisu baš toliko sigurni i samopouzdani koliko bi htjeli da budu, pa sami sebe preispituju da li je žena zainteresovana za njih. 

Da ih ne bi mučilo to pitanje, najljepše i najlakše je kada se žena otvori i kaže kako se zaista osjeća. 

Ako muškarac ima osjećaj da žena koja im se sviđa, nema iste osjećaje kao i on, najčešće se povlači i udaljava od nje. Na sastancima će djelovati nezainteresovano. I na kraju sastanka ni jedno nije zadovoljno…

Ali isto tako, žene vole otvorene muškarce. Tajna prave sreće je biti svoj i iskren. Jedino tako ćeš znati kada se nekome svidiš, da je to zbog onoga što ti zaista jesi. Nije poenta da se svidimo nekome sa maskom na licu. Ali to moraš  i da daš do znanja. Jer niko ne čita naše misli. Budi otvoren, smiješan, blesav, neobičan, jedinstven… To je ono što se traži – različitost!

Opusti se

Pokušaj da se fokusiraš i budeš prisutan u momentu koje zajedno proživljavate. Izbjegavaj uvježbana pitanja i nemoj da glumiš. Opusti se maksimalno i pokušaj da doživiš avanturu. A sve ostalo će doći samo po sebi. Prvi spoj je tu da se upoznate. Nalaziš se sa curom koja traži avanturu, baš kao i ti. 

Jednako kao što cijeniš kada ti neko kaže otvoreno šta želi, tako i ti budi jasan sebi šta stvarno želiš. Nemoj da lažeš sebe, a ni druge, da želiš vezu ako želiš samo seks. Isto tako, nemoj da flertuješ sa osobama za koje želiš da ti budu prijatelji. 

Uglavnom su muškarci ti koji ne znaju jasno da pokažu šta stvarno žele, i da zbunjuju drugu stranu, ali nije rijetko i da se žene tako ponašaju. 

Znaš šta je još moguće da se desi? Da dođeš sa jednom idejom na dejt, međutim, desi se ono drugo… Možda si tražio samo kombinaciju, šemu, a neplanirano te obuzmu emocije… ili obrnuto. Zato ne treba imati velika očekivanja, već se samo prepustiti trenucima.

Top 10 Savjeta Za Savršen Prvi Spoj

Bez očekivanja

Često sebi postavimo previsoka očekivanja. Zar stvarno prvi spoj mora da bude nevjerovatan, najbolji spoj ikada? Ako si se već oduševio najboljim sajtom za upoznavanje, ne mora da znači da te čeka na prvu i najbolji spoj ikada.  

Ne mora, naravno… Mi smo sami krivi što sebi postavimo previsoke kriterijume, iako smo nekim dijelom svjesni da se neće ispuniti. 

Niko nije sposoban, a ni dužan, odmah ostaviti najbolji dojam i predstaviti se na najbolji način! 

Razmišljaj ovako: ‘Ako mi je bilo lijepo s ovom curom, definitivno želim drugi sastanak, ovo je tek prvi spoj’. Isto će razmišljanje i ona imati. I to je to. 

Isto tako, ako ti je neprijatno, napusti spoj! Nemaš potrebe da trpiš išta niti si kome šta dužan. Ako tebi nije lijepo, vjeruj mi uskratićeš muke i drugoj osobi. Ako ste oboje lažno preljubazni i nećete da prekinete nešto što vam samo oduzima vrijeme i crpi energiju, nećete ništa postići. 

Top 10 Savjeta Za Savršen Prvi Spoj

Budi iskren, jednostavan i svoj

Ako si zaista i jako jako sramežljiv, obavjesti drugu stranu o tome. Nekim ljudima je teško da prvi spoj prođe opušteno ili da mnogo pričaju, tihi su i povučeni.

Naglasi to, jer će osoba s kojom se nalaziš pomisliti da je nešto drugo u pitanju, da ti se ne sviđa ili nešto još gore. 

Kada kažem ‘budi iskren’ ne mislim na to da budeš drzak i bezobrazan, da ne biraš riječi, nego baš suprotno od toga. Kaži sve što zaista misliš, ništa ne drži u sebi, ali pronađi lijep i kulturan način da to kažeš. 

Jednostavnost je vrlina. Ne izmišljaj mnogo oko mjesta sastanka, ne žali se na ugođaj, na uslugu konobara, hranu ili muziku… To ostavlja dojam generalno nezadovoljne i komplicirane osobe, a niko takve ne voli.

Što budete staloženiji, otvoreniji i samouvjereniji, to će se drugi osjećati ugodnije u vašem prisustvu.

Koristi govor tijela

Kada flertujete, jako je bitno prepustiti se mašti. Vaš govor tijela mora biti otvoren i morate dati do znanja da ste dostupni.

Najvažnija stvar  je da postavite otvoren položaj tijela. Budite otvoreni, ovo je prvi spoj. To jednostavno znači da ruke ne držite prekrštenim, već da ih držite otvorenim, ili bradu naslonjenu na dlan, da odate dojam kao da pažljivo slušate sagovornicu. 

Okrenite se direktno ka osobi preko puta vas, a ne na stranu ili slično. Ne okrećite glavu svako malo i ne uzimajte telefon u ruke. To je jako nekulturno. Često pravite kontakt očimaTo je nešto najintimnije i najseksi što između vas dvoje može da nastane, još ako se vatra rasplamsala. Tako prenosite svoju energiju na drugu osobu, ali isto tako upijate i njenu. 

Neke ljude to čini nervoznima, ako su stidljivi posebno, ali to je takođe slatko i privlačno. Zamisli, gledaš je i ona se zarumeni. Sve ti je jasno. :

Ne zaboravi na komplimente

Davanje komplimenta osobi koja ti se sviđa pomaže da vaš prvi spoj dobije poseban sjaj i da se osjećate prijatno jedno kraj drugoga. Nemoj da ti se jezik sveže u čvor  i da budeš nervozan sada kada si dobio priliku 1 na 1 da je osvojiš! 

Kod davanja komplimenata gledaj da se fokusiraš na jednu specifičnu stvar, osobinu ili dio tijela. Lijepo je reći ‘Prelijepa si’ ili ‘Odlično izgledaš’, ali je mnogo iskrenije i uvjerenije kada joj kažeš ‘Tvoje usne me očaravaju’ ili ‘Imaš predivne plave oči’

Možeš da se osloniš i na neku osobinu poput intelekta ili smisla za humor. Tako ćeš je dovesti do prvog u nizu zadovoljstava – ovaj put do osjećaja visokog samopuzdanja. 😀

Top 10 Savjeta Za Savršen Prvi Spoj
Scroll to Top